Misiunea satelitului NASA pentru monitorizarea CO2 a esuat

Misiunea satelitului pentru monitorizarea dioxidului de carbon din atmosfera a esuat. Modului care il transporta nu a reusit sa se desprinda de racheta, a anuntat NASA.
satelit NASA
NASA a lansat astazi satelitul Orbiting Carbon Observatory (Oco), la bordul rachetei Taurus XL, insa acesta nu a reusit sa intre in orbita.

“Lansarea din aceasta noapte nu a fost incoronata cu succes”, a declarat prezentatorul postului NASA TV, precizand ca satelitul nu a atins orbita. Specialistii de la NASA sunt in curs de localizare a epavei.

“Dupa cateva minute de zbor, responsabilii cu lansarea au constat imprevizibilul, intrucat modulul nu a reusit sa se desprinda”, a declarat NASA intr-un comunicat.

Orbiting Carbon Observatory (Oco) este destinat sa monitorizeze gazele cu efect de sera din atmosfera planetei noastre, identificand de unde vin, unde sunt asorbite si ce se intampla cu ele intre aceste etape.

Satelitul, primul de acest gen lansat de agentia spatiala americana, a fost lansat in aceasta noapte (ora 11.51, ora Romaniei), de la baza Vanderberg Air Force din California.

In ianuarie, Japonia a lansat un satelit cu o misiune asemanatoare.

Sursa: Realitatea TV

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,221FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente