Misterul puilor jumatate gaina, jumatate cocos, a fost rezolvat

Unii pui de de gaina au probleme cu identificare sexului, fiind cateodata jumatate gaina si jumatate cocos, dar oamenii de stiinta cred acum ca au descoperit motivul.gaina cocos

Exista pui de gaina care au probleme cu propria sexualitate, nascandu-se jumatate gaina si jumatate cocos. Unii cercetatori au descoperit cauza acestor trasaturi ciudate: jumatate din corpul lor este plin de celule sexuale feminine, iar cealalta jumatate este formata din celule sexuale masculine.

„Cercetarea a schimbat complet ce credeam inainte despre determinarea sexului la pasari”, a declarat unul dintre autorii studiului, Michael Clinton de la University of Edinburgh, Roslin, Scotland. „Credem acum ca majoritatea factorilor care determina dezvoltatea sexuala exista atat in celulele masculine cat si in cele ale femelelor si deriva din diferente de baza din modul de exprimare a cromozomilor”. Descoperirea este detaliata in jurnalul Nature.

Inainte se credea ca animalele devin femele sau masculi in timpul dezvoltarii embrionare, cand genele si alti factori intruiau gonadele sa devina ovare sau testicule. Aceste organe, la randul lor, produc homoni care ajung la creier si la tractul reproductiv.

Conform noului studiu, „la pasari determinarea sexului se petrece in toate celulele corpului, nu doar in gonade”, a spus si Lindsey Barske de sa Duke University, potrivit livescience.com.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *