MMDD: Nu exista poluare cu petrol pe Dunare in Romania

Specialistii Dispeceratului pentru Situatii de Urgenta au confirmat ca in Romania nu se inregistreaza niciun fel de poluare cu produs petrolier pe Dunare, au declarat marti, reprezentanti ai Ministerul Mediului si Dezvoltarii Duurabile.

„Intr-adevar am avut un eveniment izolat luni, cand, in zona Portile de Fier 2, s-a produs o poluare accidentala cu petrol de la un vas de mici dimensiuni, care a fost stopata in mai putin de o ora. Chiar daca aceasta nu ar fi fost stopata, datorita dimensiunilor ei reduse (15 metri lungime si cinci metri latime) pata de poluare nu ar fi putut afecta tarmul ucrainean”, au precizat sursele citate.

Oficiali ucraineni citati de Associated Press au indicat marti ca o pata poluanta de origine necunoscuta a fost reperata deplasandu-se in josul Dunarii, in Ucraina, catre Marea Neagra. Cu o lungime de 1,5 km si o latime de 5 metri, pata a fost observata luni pe segmentul ucrainean al Dunarii si se considera ca ea ar proveni din Romania, a declarat Serghei Zablotski, purtatorul de cuvant al Ministerului ucrainean pentru Situatii de Urgenta.

Oficialul ucrainean a afirmat ca pata ar putea rezulta de la o uzina romaneasca unde sunt prelucrate deseuri.

Reprezentantii ucraineni ai Mediului au prelevat esantioane din substanta poluanta pentru a stabili natura acesteia si daca ea reprezinta vreun pericol, a precizat Serghei Zablotski. Atat Garda Nationala de Mediu, cat si Agentia Nationala pentru Protectia Mediului au infirmat existenta poluarii reclamate de autoritatile ucrainiene.

Sursa: Green Report

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *