Moby si solistul de la Animal X, impreuna pe scena in campania de lupta contra incalzirii globale

Capitala Suediei gazduieste, joi, primul concert al campaniei Play to Stop – Europe for Climate, sustinut de Moby pentru lupta impotriva schimbarilor climatice, la care participa mai multi ambasadori nationali, printre care si solistul formatiei Animal X, Serban Copot, a anuntat Comisia Europeana.Animal X

Concertul este organizat de Comisia Europeana (CE), in parteneriat cu MTV Networks International, si va avea loc la Rival Theatre din Stockholm.

“Europa are nevoie de tinerii sai. Conferinta din decembrie de la Copenhaga, unde vor fi prezente 192 de tari prin reprezentantii lor la negocierile pentru viitorul omenirii, este o noua treapta in directia salvarii planetei. Cheia luptei impotriva schimbarilor climatice o reprezinta dobandirea unor obiceiuri noi. (…) Schimba becul, opreste apa, si ai pornit deja pe drumul evolutiei. Viitorul ne apartine”, a spus Serban Copot, desemnat ambasadorul campaniei in Romania.

Concertul va fi difuzat pe MTV si pe Internet, pentru a ajunge la un public cat mai larg de tineri de pe continent, public care, in opinia Comisiei Europene, poate juca un rol crucial in lupta impotriva schimbarilor climatice.

Urmatoarele concertele “Play to Stop: Europe for Climate” se vor desfasura pe 19 septembrie, la Budapesta, si pe 7 decembrie, in Copenhaga.

Concertele “Play to Stop: Europe for Climate” fac parte dintr-o ampla campanie europeana, ce are ca scop implicarea cetatenilor si promovarea eforturilor Europei de a ajunge la un acord la summitul ONU privind schimbarile climatice, care va avea loc la Copenhaga, in decembrie. Europa s-a angajat sa reduca emisiile de gaze de sera cu 20% fata de nivelul din 1990, sa sporeasca utilizarea energiilor regenerabile pana la 20% din totalul productiei de energie si sa reduca consumul de energie cu 20% prin cresterea eficientei energetice, pana in 2020.

Serban Miron Copot este, totodata, presedinte si membru fondator al Asociatiei Generatia Verde. Pregatirea sa in domeniu a inceput din 2006, cand a fondat si Asociatia. In 2008, el a participat la Agora Schimbari Climatice, in cadrul Parlamentului European, pentru negocierea pachetului 20 in 2020. Serban a urmat un curs de specializare in Managementul Proiectelor cu Fonduri Europene (Fonduri Structurale) in 2007 si, in prezent, studiaza Dreptul Intern si International al Mediului la Universitatea Ecologica din Bucuresti.

Sursa: NewsIn

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente