Moldovenii invinuiesc autoritatile de poluarea mediului inconjurator

0
1109
Ce se ascunde în spatele normelor de poluare
Ce se ascunde în spatele normelor de poluare
Moldovenii invinuiesc autoritatile de poluarea mediului inconjurator

Moldovenii stiu ca poluarea mediului inconjurator are un impact negativ asupra vietii oamenilor, dar considera ca statul este responsabil de aceste probleme. Datele se contin intr-un studiu realizat de IMAS, la comanda Ministerului Mediului.

Potrivit cercetarii, mai mult de jumatate dintre intervievati considera ca autoritatile publice locale si Guvernul sunt responsabile de poluarea mediului inconjurator si trebuie sa actioneze pentru a remedia situatia. 40 la suta dintre cei chestionati sunt preocupati de stirile despre starea vremii, un sfert – de informatiile despre mediu si doar 13 la suta au un interes sporit pentru incalzirea globala. Populatia este ingrijorata cel mai mult de poluarea apei si a aerului.

Totodata, intre 35 si 50 la suta dintre cei intervievati nu raspund corect la intrebarile despre mediu. Datele arata ca cei mai informati sunt tinerii care traiesc in orase mici si medii, iar cei din sate, cu varsta de peste 45 de ani, care au un nivel scazut de educatie, nu stiu problema.

Participantii la sondaj considera ca situatia in care se afla mediul inconjurator este cauzata de lipsa informatiei si a educatiei in acest domeniu. De asemenea, intre 20 si 50 la suta nu vor sa micsoreze consumul de apa si de energie electrica sau cantitatea de gunoi, pentru a proteja mediul. La sondaj au participat peste 800 de persoane cu varsta cuprinsa intre 15 si 65 de ani. Marja de eroare este de +/- 3,5%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.