In cat timp se termina mancarea, combustibilul si munitia?

0
522
In cât timp se termină mâncarea, combustibilul şi muniţia?
In cat timp se termina mancarea, combustibilul si munitia?

Calendarul mayas spune ca sfarsitul lumii se apropie. O analiza ipotetica publicata pe siteul centives.net spune cat vom rezista dupa momentul 0 al apocalipsei, in functie de cantitatile de petrol, alimente si munitie existente pe Glob pana in acel moment.

Dupa catastrofa care s-ar putea intampla la sfarsitul lui 2012, exista o probabilitate foarte mare ca petrolul sa nu mai fie livrat la statiile de benzina. Cat vor tine rezervele din statii dupa ce livrarea va fi oprita?

Putem sa ne facem o idee uitandu-ne la situatia cu care s-a confruntat Anglia in luna martie a acestui an, cand dupa o greva a soferilor care livreaza petrol, consumatorii au intrat in panica si au cumparat atat de mult combustibil incat rezervele s-au terminat in doar doua zile. In conditii normale, acestea ar fi durat de doua ori mai mult.

Statisticile sunt valabile daca nu luam in considerare scaderea cererii pe care o situatie apocaliptica ar genera-o: cu cat supravietuiesc mai putini oameni, cu atat va creste rezerva de combustibil pentru o persoana. Daca doar 10% din populatia globului supravietuieste, combustibilul va fi suficient pentru 40 de zile de uz normal.

Daca rata de supravietuire este de 1%, combustibilul va ajunge chiar 400 de zile si asa mai departe. Daca credeti ca o rata de supravietuire de 1% este mica, ganditi-va ca acest procent exprima 70 de milioane de oameni, un numar mult mai mare decat cel al populatiei din Imperiul Roman. Iar cand folosim termenul „Apocalipsa”, majoritatea dintre noi are in minte mult mai putin supravietuitori.

Toate aceste ipoteze se aplica in cazul in care presupunem ca oamenii folosesc masinile cam in acelasi mod in care au facut-o inaintea dezastrului. Dar oamenii ar putea folosi vehiculele mai putin si ar putea sa se orienteze spre generatoare, prin urmare rata de consum ar ramane constanta.

Intrebarea urmatoare este daca mancarea nu se va termina inaintea rezervelor de combustibil? Aceeasi publicatie a ajuns la concluzia ca alimentele ne-ar ajunge pentru o perioada de timp chiar mai mare decat combustibilul. In depozitele din lume exista alimente neperisabile care ar ajunge timp de 8, 25 zile la populatia actuala a lumii, iar cu o rata de supravietuire de 1% , asta se traduce in 825 de zile sau putin peste doi ani de mancare valabila.

Aproximativ doua treimi din alimentele din depozite sun neperisabile. Iar asta duce la o perioada mult mai mare de rezistenta fata de durata de viata a combustibilului
Prin urmare, daca s-ar ajunge la explorarea mijloacelor alternative de explorare, rasa umana ar avea sanse de supravietuire cel putin doi ani.

Trebuie sa luam in considerare si faptul ca accesul la arme se va schimba in mod semnificativ. Banca Mondiala spune ca in prezent in lume exista 500 de milioane de arme mici. Daca ne gandim la cei sapte miliarde de locuitori ai planetei, probabilitatea de avea o arma este de 1 la 14, rata care creste considerabil la o rata de supravietuire de 1%, cand am putea ajunge la o rata de sapte arme pe supravietuitor.

Spre deosebire de mancare si combustibil, nivelurile munitiei nu se imbunatatesc invers proportional cu rata de supravietuire. Astfel, la o rata de supravietuire de 0, 1 procente, s-ar putea ajunge la 3.410 gloante pentru supravietuitor. Dar raman tot 3, 41 de gloante/dusman. Iar acest lucru inseamna ca supravietuitorii ar trebui sa nimereasca raufacatorii in 29, 3% din cazuri.

Prin urmare, la nivelurile de consum actuale, intr-o situatie extrema, combustibilul se va termina de doua ori mai repede decat mancarea si chiar daca armele vor exista la un nivel rezonabil, acesta variaza in functie de locatie. Cea mai mare problema a unui supravietuitor este, in cazul in care nu este tragator excelent, munitia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.