Monica Macovei: Directorul executiv al Agentiei Europene de Mediu ar trebui sa demisioneze

Monica Macovei: Directorul executiv al Agentiei Europene de Mediu ar trebui sa demisioneze

Intr-un an a calatorit 142 zile si a cheltuit 127.000 euro! Ca-n Romania!

Descarcarea de gestiune a Agentiilor europene descentralizate s-a incheiat, dar problemele conflictului de interese si a managementul defectuos nu au fost rezolvate. In aceste conditii, directorul executiv al Agentiei Europene de Mediu, Jacqueline McGlade, ar trebui sa demisioneze, sustine Monica Macovei..

‘Am ajuns la finalul procedurii de descarcare de gestiune privind Agentiile descentralizate ale Uniunii Europene pentru anul 2010 si este un succes: pentru prima data, conflictul de interese a fost recunoscut ca o problema majora. Politici clare impotriva conflictelor de interese si masuri de gestionare a unor astfel de situatii sunt acum in vigoare la mai multe Agentii, inclusiv la Agentia Europeana pentru Medicamente si la Autoritatea pentru Siguranta Alimentara. Vom urmari ca acestea sa fie aplicate corect’, a declarat Monica Macovei, raportor al Parlamentului European pentru descarcarea de gestiune a Agentiilor europene pentru anul financiar 2010.

In ciuda propunerii raportorului Monica Macovei de a refuza descarcarea de gestiune pentru Directorul Executiv al Agentiei Europene pentru Mediu (EEA), Parlamentul European a votat marti seara, cu o majoritate fragila, aprobarea descarcarii de gestiune.

Abuzarea normelor privind achizitiile publice, cele 79 de misiuni ale Directorului Executiv in 2010, cu o durata totala de 142 de zile si costuri de calatorie de 127.000 , dovedind ca acesta este responsabil pentru 13% din totalul cheltuielilor de deplasare ale Agentiei, si alte nereguli manageriale sunt fapte pentru care trebuie asumata raspunderea.

‘Directorul Executiv al Agentiei Europene pentru Mediu ar trebui sa demisioneze. Au ramas usi deschise in aceasta procedura. Banii contribuabililor sunt neprotejati’, a mai declarat Monica Macovei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *