Motor care consuma cu 30 la suta mai putin

Trei ingineri din Braila au obtinut reducerea consumului unui motor obisnuit de masina. O societate de investitii din Bucuresti si-a manifestat deja interesul pentru inventia in curs de brevetare.
motor cu consum redus
Noul motor creat de cei trei ingineri din Braila a fost realizat prin modificari aduse camerei de ardere si sistemului de distributie.

Modificarile au fost aplicate unui motor de masina obisnuit, rezultatul fiind reducerea consumului de carburant cu 30%. Inventia a fost realizata de trei ingineri, Ion Labuneti, fost angajat al uzinei “Promex”, Mihai Patea si fiul acestuia, Viorel.

“Noi nu am facut un alt motor, am pastrat motorul care era si am facut cateva modificari pe dimensiune. Nu se pune problema de o noua industrie pentru executia acestui motor. Motorul pe benzina, cu aprindere prin scanteie, are un randament de 21-29%. Asta inseamna ca un motor pe benzina un sfert foloseste, iar trei sferturi arunca. Este o risipa imensa. La motoarele Diesel, ceva mai mult de jumatate se arunca”, a explicat Ion Labuneti.

Poluare redusa

Schema prezentata de cei trei arata ca modificarile se pot face pe orice motor, poluarea fiind si ea in scadere fata de cea de la motoarele obisnuite.

Omologarea inventiei este in curs de brevetare, iar pentru exploatarea ideii exista deja o societate de investitii din Bucuresti, care si-a manifestat interesul pentru valorificarea acestei solutii.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,220FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente