Cladirile eco de birouri, preferate de europeni

Chiriasii de birouri din Europa de Vest sunt dispusi sa plateasca in plus pe cladiri eficiente din punct de vedere energetic. Acestia ar investi suplimentar in chirie pana la trei sferturi din economiile pe care se asteapta sa le obtina la costurile de intretinere, potrivit unui studiu realizat de DTZ Olanda, societate internationala de consultanta imobiliara.
cladiri eco pentru birouri
Mai mult decat atat, studiul mai arata ca o cladire de birouri eficienta din punct de vedere energetic si cu costuri mai mici in ceea ce priveste intretinerea este mult mai apreciata de utilizatorii spatiilor de office. Potrivit DTZ, desi investitiile in solutii ecologice pentru cladirile de birouri pot fi amortizate intr-o perioada lunga de timp, numarul proprietarilor care adopta initiativa unor masuri de economisire a energiei este in continua crestere in Europa Centrala si de Vest.

“In cazul in care proprietarul unei cladiri de birouri adopta masuri de economisire a energiei, investitiile sunt substantiale. Beneficiul consta insa in scaderea consumului de energie si, odata cu aceasta, reducerea facturilor de curent electric si mentenanta.

Economisirea de energie va aduce astfel avantaje considerabile chiriasului. In cazul in care proprietarul are beneficii directe datorita acestei metode, motivatia de a investi in astfel de solutii va creste”, sustin consultantii imobiliari ai DTZ.

Stimulent pentru proprietarii de birouri

Rezultatele studiului releva faptul ca eficienta consumului de energie joaca un rol important in alegerea unui spatiu de birouri de catre viitorii chiriasi.

Raportul indica, de asemenea, si faptul ca imobilele neperformante din punct de vedere energetic sunt adesea excluse de pe lista de optiuni, iar o imbunatatire a performantelor de economisire a energiei unei cladiri reduce riscul ca aceasta sa ramana neocupata, ceea ce pentru proprietari este un stimulent sa investeasca in masuri de utilizare eficienta a energiei.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,342FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente