Asociatia Culturala Goodartofnoon va lansa prima varianta a Hartii Verzi a Capitalei Romaniei.
Pe Harta Verde a Municipiului Bucuresti se regasesc simboluri recunoscute la nivel global in reteaua Green Map, care corespund resurselor identificate in Capitala, care sunt impartite pe mai multe categorii: educatie si informare de mediu, cultura, social, poluare, economie verde, agrement, sport si recreatie, natura si mobilitate. Cei 100 de voluntari, care s-au implicat in proiect, au cartografiat si analizat peste 1.000 de locuri relevante pentru dezvoltarea durabila a orasului printre care se numara monumentele istorice, bibliotecile, parcurile, institutiile de cultura, centrele comunitare, cantinele sociale, ONG-urile, eco-scolile, centrele de colectare, reciclare si reutilizare, magazinele cu produse ecologice, parcarile si magazinele de reparatii biciclete, arborii ocrotiti, centrele cu locuri de joaca pentru copii, scuaruri si altele. Potrivit reprezentantilor fundatiei era nevoie de Harta Verde pentru a arata cetatenilor ca exista locuri foarte frumoase in Bucuresti pe care, de cele mai multe ori, nu se vad din cauza indiferentei, „si pentru a arata autoritatilor locale ca exista resurse de dezvolatre durabila si plecand de la ele pot fi dezvoltate proiecte durabile. Era nevoie de Harta Verde pentru a schimba cumva optica cetatenilor despre oras. Capitala nu este un oras atat de rau, pe cat se spune. Are si locuri foarte frumoase care trebuie promovate si protejate pentru ca in caz contrar vor disparea.
Pe site-ul www.hartaverde-bucuresti.ro poate fi vizualizata Harta Verde a Bucurestiului care cuprinde toate cele peste 1000 de resurse indentificate pana in prezent. De asemenea, burestenii care identifica si alte resurse care nu se afla pe harta actuala pot contacta asociatia, iar o echipa de specialisti le va analiza.
Lansarea sociala a hartii va avea loc duminica, la ora 17.00, in parcul Cismigiu (la foisor) printr-o actiune menita sa le explice bucurestenilor beneficiile unei asemenea harti. Proiectul, initiat in aprilie 2007, se va desfasura pe o perioada de trei ani si urmareste sa identifice resursele naturale, eco-culturale si sociale in vederea dezvoltarii durabile a orasului.