Muntii Tarcu, sit Natura 2000 devastat de ATV-uri

0
629

Motocicletele si -ATV-urile au distrus aria protejata Muntii Tarcu din Carpatii Meridionali, spun reprezentantii Coalitiei ONG Natura 2000.
atv
Pe suprafete intinse din aria protejata, stratul vegetal a fost indepartat din cauza vehiculelor de teren
Acestia sustin ca, -dupa ce stratul vegetal este indepartat, urmele devin albie pentru torente, se adancesc, iar degradarea este ireversibila. –

„In felul acesta se distruge un mediu natural unic, cu valoare recunoscuta la nivel international, facand parte din ultimul peisaj forestier intact din Europa – exceptand Scandinavia si Rusia – pentru care exista deja avizul Academiei Romane de creare a unui parc national”, mai spun ecologistii din Coalitie.

Potrivit legislatiei in vigoare, pe teritoriul ariilor naturale protejate este interzis accesul cu mijloace motorizate, ce utilizeaza carburanti fosili.

Organizatia de mediu Altitudine afirma ca a semnalat abaterile de la lege in repetate randuri autoritatilor Agentiei pentru Protectia Mediului Caras-Severin si Garzii de Mediu Caras-Severin, insa nicio masura nu a fost luata.

Coalitia Natura 2000 Romania mai atrage atentia ca, in luna septembrie, Romania risca procedura de infringement (incalcarea Tratatului de aderare) pe biodiversitate, pentru ca Guvernul nu a desemnat suficiente arii protejate care sa intre in reteaua europeana Natura 2000.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.