Mures: P.O.S. MEDIU 2007-2013: Solicitarea de proiecte nr. 4/2010 a Ministerului Mediului si Padurilor in domeniul protectiei naturii

  0
  389
  Profesorii din învăţămîntul preuniversitar pot participa la proiectul "Planetă Vie - acţiuni consolidate pentru mediul ambiant european"

  Mures: P.O.S. MEDIU 2007-2013: Solicitarea de proiecte nr. 4/2010 a Ministerului Mediului si Padurilor in domeniul protectiei naturii

  Institutia Prefectului – Judetul Mures in colaborare cu Ministerul Mediului si Padurilor – Organismul Intermediar pentru POS – Mediu Sibiu a organizat Sesiunea de Instruire cu tema „Managementul proiectelor de protectie a  naturii finantate din POS Mediu – cu ocazia  lansarii celei de-a patra sesiuni de selectie de proiecte in domeniul protectiei naturii, in vederea acordarii de asistenta financiara nerambursabila in cadrul POS Mediu prin Axa Prioritara 4 – „Implementarea Sistemelor Adecvate de Management pentru Protectia Naturii” in valoare de 215 milioane euro.

  In cadrul acestui eveniment cca. 20 de potentiali beneficiari din judetul Mures au fost instruiti in scrierea de proiecte pentru accesarea de fonduri in domeniul protectiei naturii. Reprezentantii Organismului Intermediar pentru POS Mediu Sibiu au raspuns intrebarilor referitoare la dezvoltarea si implementarea proiectelor finantate prin POS – Mediu, Axa 4.

  Propunerile de proiecte pot include urmatoarele categorii de activitati eligibile: elaborare/revizuire a planurilor, strategiilor si a masurilor de management al ariilor naturale protejate si alte activitati conexe (activitati preliminare masurilor concrete de investitii sau conservare), investitii in infrastructura pentru uz public orientata spre protectia si gestionarea mediului in ariile protejate, activitati privind mentinerea si imbunatatirea starii de conservare favorabila a habitatelor si speciilor, activitati de consultare, constientizare si informare, activitati de instruire si cresterea capacitatii institutionale de gestionare a retelei de arii naturale protejate.

  Cererea de finantare (Formularul de aplicatie) si Ghidul Solicitantului sunt disponibile pe pagina de internet a MMP (http://www.posmediu.ro). Ghidul Solicitantului contine detalii cu privire la conditiile de accesare a finantarii, precum si instructiuni de completare si depunere a cererilor de finantare.

  Data limita de transmitere a proiectelor este 31 ianuarie 2011, orele 16.00.

  Pentru informatii suplimentare si pentru depunerea cererilor de finantare, solicitantii din Regiunea 7 Centru se vor adresaOrganismului Intermediar pentru POS Mediu Sibiu, Str. Cristian, nr. 21, tel./fax : 0269/211 512, e-mail :[email protected] .

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.