Proiectul Ciric nu are aviz de mediu!

0
432
Proiectul Ciric nu are aviz de mediu!
Proiectul Ciric nu are aviz de mediu!

Situatia stranie a ajuns in atentia Parlamentului Romaniei, prin interpelarea senatorului Dumitru Oprea. Acesta l-a anuntat pe ministrul Laszlo Borbely ca exista pericolul ca defrisarile sa inceapa Ia Iasi, in lipsa avizului de la Agentia pentru Protectia Mediului.

Dumitru Oprea, senator PDL: „Consider ca orice proiect, mai ales prin finantari europene in Iasi este binevenit. Dar in momentul in care se urmareste doar obtinerea unei sume de bani, iar aceasta valoare inseamna distrugerea unor resurse naturale, in cazul de fata padurea Ciric, mi se pare ca masura este cea mai neavenita solutie gasita de cei care au propus proiectul. Sase hectare de padure nu sint lipsite de importanta pentru ca stim cit de greu dealul Ciricului, care a fost unul chel a prins viata”.

Senatorul PDL ii cere ministrului Laszlo Borbely sa nu avizeze defrisarea celor 6 hectare de padure de la Ciric. Directorul Agentiei de Protectie a Mediului Iasi, Danut Pirchiu, recunoaste ca Primaria Iasi nu a cerut inca aviz pentru taierea copacilor, ci un aviz pentru depunerea proiectului cu finantare europeana.

Danut Pirchiu, sef APM Iasi: „In cursul lunii decembrie 2008, Agentia pentru Protectia Mediului Iasi, la solicitarea Primariei Municipiului Iasi, a emis o notificare de tip B pentru proiect modernizarea zonei de agrement Ciric. Acest act a fost emis pentru ca proiectul respectiv sa obtina finantare de la Agentia de Dezvoltare NE Piatra Neamt. Pentru ca proiectul sa se poata realiza este necesara scoaterea terenului din regim silvic, iar pentru scoatere nu este in sfera noastra de competenta, va trebui sa se adreseze Inspectoratului Teritorial Cilvic Suceava, care are filiala la Iasi”.

Valoarea proiectului de modernizare a zonei de agrement de la Ciric este de 47 de milioane de lei. Lucrarile ar trebui sa inceapa la jumatatea lunii februarie 2011 si vor fi efectuate de firma Iasicon. Termenul de executie este de doi ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.