Mutatii genetice legate de mai multe forme de cancer

0
244
Cel mai sumbru scenariu al unui specialist oncolog: ,,Apocalipsa ar putea veni prin cancer”
Cel mai sumbru scenariu al unui specialist oncolog: ,,Apocalipsa ar putea veni prin cancer”
Mutatii genetice legate de mai multe forme de cancer

Un nou studiu releva faptul ca mutatii identice ale unei gene au legatura cu mai multe forme rare de cancer ovarian, la uter si la testicule, informeaza Agerpres.

„Descoperirea arata ca aceste mutatii modifica modul de functionare al genei numite Dicer si ca ele contribuie direct la aparitia cancerelor. Gena Dicer poate fi comparata cu un dirijor de orchestra al functiilor vitale pentru dezvoltarea si comportamentul celulelor sanatoase”, explica principalul autor al studiului, dr. Gregg Morin, de la Centrul Michael Smith din Canada.

Potrivit acestuia, mutatiile descoperite nu distrug complet functiile genei, insa le modifica.

„Studierea tumorilor canceroase rare nu este importanta doar pentru pacientii insisi si familiile acestora, ci si pentru ca ofera sanse unice de a face descoperiri-cheie in privinta formelor celor mai frecvente de cancer. Progrese pot fi inregistrate, de asemenea, in domeniul medicinei personalizate si in aplicarea asupra formelor celor mai comune de cancer a ceea ce am invatat tratandu-le pe cele mai putin frecvente”, afirma un alt autor al studiului, dr. David Huntsman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.