NASA: 2010 ar putea fi cel mai cald an din istoria inregistrata

1
344

Anul 2010 ar putea fi cel mai cald an din istorie, au avertizat oamenii de stiinta de la NASA, care au analizat masuratorile temperaturilor de pe suprafata Pamantului, relateaza The Times.cel mai calduros

In urma masuratorilor, cercetatorii de la Institutul national de meteorologie (Met Office) si de la NASA au descoperit ca s-au inregistrat temperaturi aproape record in perioada ianuarie – aprilie, iar aceasta tendinta ar putea continua pentru restul anului.

„Media temperaturilor globale in ultimele 12 luni a fost cea mai mare din ultimii 130 de ani”, a declarat directorul Institutului Goddard al NASA pentru studii spatiale (GISS).

„A fost o iarna rece in Europa, dar, global, perioada ianuarie – martie a fost unul dintre cele mai calde sapte inceputuri de an. Exista 50% sanse ca acest an sa fie cel mai cald inregistrat vreodata”, a afirmat Vicky Pope, directorul pentru schimbare climatica de la Met Office.

Temperatura medie globala se bazeaza pe masuratori facute de mii de statii de monitorizare si de sateliti. Aceste masuratori sunt stranse si analizate independent de Met Office, GISS si Centrul national de date climatice din Carolina de Nord.

Incalzirea nu este cauzata numai de schimbarea climatica, ci si de o schimbare temporara a curentilor din Pacific, cunoscuta la El Nino, care au determinat oceanul sa elibereze cantitati mari de caldura in atmosfera.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.