NASA: Terra ar putea sa semene cu Marte in decurs de un an si jumatate

0
549
NASA: Terra ar putea s? semene cu Marte în decurs de un an ?i jum?tate
NASA: Terra ar putea să semene cu Marte în decurs de un an și jumătate
NASA: Terra ar putea sa semene cu Marte in decurs de un an si jumatate
NASA: Terra ar putea sa semene cu Marte in decurs de un an si jumatate

Expertii NASA avertizeaza ca Terra ar putea sa semene cu planeta Marte intr-un an – un an si jumatate. Oamenii de stiinta trag un semnal de alarma, avertizind ca gaurile din atmosfera continua sa creasca, iar razele ultraviolete ar putea sa faca ravagii in curind pe Terra, potrivit TSN.

In magnetosfera, invelisul care protejeaza Pamintul de radiatiile solare, s-au format gauri prin care pot patrunde razele ultraviolete capabile sa distruga tot ce este viu pe Terra.

« Daca ar fi sa dam timpul inapoi cu citeva decenii si sa filmam planeta noastra, comparind cu starea actuala a Pamintului, am vedea cit de multe schimbari s-au produs intr-un interval de timp atit de mic – lacuri secate, paduri taiate, orase care se dezvolta rapid si multe altele… »
Schimbarile catastrofale care s-au produs pe Terra in ultimii 20 de ani (+Video)
Aceasta carapace magnetica serveste ca scut si impotriva vintului solar – fluxuri de particule ionizate care circula cu o viteza de jumatate de milion de kilometri pe ora. In cazul in care acest scut va disparea, Pamintul se va transforma in desert, avertizeaza ei.

Gaurile mici au inceput sa apara pe la mijlocul anului 2008, iar in decembrie acelasi an satelitii descoperisera deja o breta imensa, care continua sa se extinda. In curind, latimea acesteia ar putea devansa de patru ori diametrul planetei noastre, iar lungimea sa – de sapte ori.

Potrivit previziunilor oamenilor de stiinta, cam peste un an si jumatate Pamintul s-ar putea confrunta cu cea mai puternica furtuna magnetica din ultimul secol si jumatate, iar conform calculelor Goddard Space Center o cantitate imensa de plasma ar putea sa intre liber in atmosfera Terrei intr-o jumatate de an sau un an si jumatate.

Si mai bizar este ca activitatea Soarelui a inceput sa se intensifice. Daca s-ar intimpla ca toate aceste predictii sa se implineasca, viata de pe Terra ar fi pusa in pericol, deoarece efectele unei furtuni solare pot fi comparate doar cu un razboi nuclear sau cu caderea unui asteroid imens.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.