Naturalistii de la Antipa, exploratori in necunoscut

Dumitru Murariu, Corneliu Parvu si Modest Gutu au strabatut toate continentele si marile lumii, descoperind zeci de specii noi, care le poarta numele.muzeul antipa

Cand te gandesti la cercetare in istoria naturala compui un tablou din ochelari cu rame groase, tomuri greoaie pe rafturi, miros intepator de amoniac, borcane cu animalute formolizate si multe multe insemnari. Exista insa ceva ce scapa vederii, este scanteia care i-a purtat pe cercetatorii de la Antipa din laboratorul lor direct in mijlocul spectacolului naturii. Acolo au pus in practica tot ce au acumulat tacut in zilele si noptile de cercetare din muzeu si s-au intors din Indonezia, Cuba, Turcia, Siria, Australia, Africa cu ceea ce este fundamental pentru cercetare: specii noi pentru stiinta si imbogatirea patrimoniului muzeal cu exemplare din toate colturile Pamantului.

Antipa detine 6.000 de noi descoperiri

Astfel a ajuns Muzeul Antipa sa detina doua milioane de exemplare de animale, unele dintre ele microscopice si peste 130 de tipuri de colectii. Institutia se remarca in acest moment cu 6.000 de descoperiri, exemplare apartinand diverselor grupe de animale, colectate mai ales din fauna straina, in timpul expeditiilor. „Acestea sunt specii noi pentru stiinta si se gasesc doar la muzeul Antipa. Oricine doreste sa le vada, din lumea intreaga, trebuie sa vina la Bucuresti. Iar specialistii, cand se refera la aceste exemplare, mentioneaza de fiecare data numele muzeului nostru si pe cel care le-a descoperit”, spune Dumitru Murariu, reputat biolog, director al muzeului.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *