Amenzi pentru cei care incalca regulile de navigatie in Delta Dunarii

0
261
Amenzi pentru cei care încalcă regulile de navigaţie în Delta Dunării
Amenzi pentru cei care incalca regulile de navigatie in Delta Dunarii

Regulamentul de navigatie pe canalele si lacurile din delta a fost rediscutat sambata de catre re­prezentantii Administratiei Rezer­vatiei Biosferei Delta Dunarii, la dezbatere fiind invitati operatori de turism si lideri ai organizatiilor de pescari. In urma discutiilor s-a stabilit ca nu va fi conditionata puterea motoarelor ambarcatiu­nilor, asa cum prevedea un vechi proiect de regulament, ci viteza de deplasare a acestora, si aceasta in mod diferentiat. Astfel, pe anumite lacuri si canale se va putea circula cu 5 kilometri pe ora, in timp ce in alte zone viteza de deplasare va putea fi chiar de 50 de kilometri pe ora.

„Ordinul acesta la care noi lucram nu se suprapune regulilor de navigatie pe bratele Dunarii, ci este o completare a acelor reguli si vorbim de navigatia pe lacuri si canal. S-a renuntat la interdictia, sau la anumite con­ditionari privind puterea motoa­relor, asa cum s-a propus initial, si discutia s-a axat pe reglemen­tarea anumitor viteze, adica s-au luat niste liste de canale si lacuri si pe fiecare s-a stabilit cu ce viteza maxima se va circula, adica de 5 kilometri la ora, 10, 15, 40 sau 50 de kilometri la ora, in functie de canalul sau lacul respectiv. Deci va fi diferentiat”, a declarat guvernatorul Edward Bratfanof.

In acelasi timp, in noul proiect este stabilit si cuantumul amen­zilor in cazul incalcarii regulilor de navigatie.

„Fara sanctiuni o lege nu poate fi aplicata si, in functie de gravitatea faptei si incalcarea vitezei pe anumite canale, contraventiile sunt de la 70-100 de lei, si pot ajunge chiar la 1000 de lei pentru persoane juridice. De asemenea, sper ca in sase luni vom avea si un sistem de monitorizare si este vorba de un sistem prin GPS, ambarcatiunile urmand sa fie monitorizate din sediul ARBDD. Fiecare nava va avea un GPS si atunci stim ca depaseste anumite viteze si vom emite amenzi”, a mai precizat noul guvernator.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.