Neadevaruri grave despre porumbul modificat genetic

Liderul companiei Monsanto e judecat pentru „publicitate mincinoasa” in promovarea erbicidelor

Compania care vinde porumbul modificat genetic a ajuns in fata instantei. Monsanto este acuzata ca a mintit cand a spus ca produsele ei nu sunt toxice.

Presedintele filialei franceze a companiei Monsanto, Jean-Pierre Princen, a fost trimis in judecata sub acuzatia de „publicitate mincinoasa”, scrie Agentia France Presse. Princen a ajuns in fata instantei de judecata pentru difuzarea, incepand din 2002, a unei serii de spoturi tv care promovau erbicidul Round Up, produs de Monsanto, oferit gratuit impreuna cu semintele porumbului modificat genetic.

Potrivit AFP, respectivele reclame le promiteau agricultorilor erbicide ecologice, dar ofereau separat de porumb produse extrem de toxice. Eticheta erbicidului Round Up indica un produs „lipsit de orice pericol pentru om, pentru animale sau pentru mediul inconjurator”. Jean-Pierre Princen risca o condamnare cu inchisoarea, pentru ca a mai fost condamnat in 2007, cand a scapat cu o amenda de 15.000 de euro.

Porumbul modificat genetic este considerat periculos pentru sanatatea omului

Controversa OMG

Tot compania Monsanto a introdus pe piata porumbul modificat genetic MONSANTO 810, singura planta de acest gen cultivata la scara larga in Europa.

Organizatiile neguvernamentale de mediu au solicitat in mai multe randuri interzicerea lui din cauza pericolului pe care il prezinta pentru sanatatea oamenilor si mediului.

Comisia Europeana a respins, recent, cererea privind introducerea pe piata europeana a doua soiuri suplimentare de porumb si al unuia de cartof modificat genetic.

Forul european a motivat aceasta decizie prin necesitatea unor analize stiintifice suplimentare, care sa ofere o imagine clara si completa a efectelor pe care organismele modificate genetic le pot avea asupra sanatatii umane si asupra mediului.

„Comisia va lua o decizie daca Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara va confirma, in urma analizelor, siguranta acestor produse”, au declarat reprezentantii forului european.

Sursa: Adevarul

Articole similare

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente