Nemirschi si deputatii din Comisia de administratie au convenit sa modifice OUG privind ecotaxa

  0
  320

  Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, si membrii Comisiei de administratie, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic din Camera Deputatilor au convenit asupra unor modificari ale OUG privind ecotaxa pentru a clarifica cine incaseaza ecotaxa si pentru ce produse.
  nemirschi
  Nicolae Nemirschi a fost audiat, marti, de catre Comisie pentru gasirea unei forme convenabile a OUG care introduce ecotaxa de 0,2 lei pentru fiecare ambalaj din material nebiodegradabil. Vicepresedintele Comisiei, pesedistul Mircea Dusa, i-a cerut ministrului sa fie precizat mai clar cine are dreptul sa incaseze ecotaxa. „Daca ma intrebati pe mine, nici eu n-as sti sa va spun. O incaseaza producatorul sau furnizorul. Iar daca o incaseaza amandoi, s-ar putea sa ajungem in situatia in care punga va fi de doua ori mai scumpa decat ar trebui. Trebuie sa stim clar acest lucru pentru ca fiecare a inteles cum a vrut acest lucru”, a declarat Dusa pentru NewsIn.

  Sulfina Barbu, presedinta Comisiei, a ridicat si problema stabilirii unor criterii mai clare asupra biodegrabilitatii unui ambalaj sau altul, astfel incat ecotaxa sa nu fie platita si pentru ambalajele biodegradabile, insa Nemirschi a spus ca acest lucru nu cade in sarcina Ministerului, existand un laborator specializat in acest domeniu. In schimb, ministrul s-a declarat receptiv la o alta propunere Sulfinei Barbu, anume ca o parte din sumele incasate din ecotaxa sa fie directionate catre infrastructura pentru colectarea deseurilor din mediul rural, infrastructura ce s-ar afla departe de standardele necesare.

  Barbu a estimat ca modificarile OUG ar putea intra in procedura de vot final a Camerei Deputatilor in circa doua saptamani.

  Sursa: NewsIn

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.