Comisia Europeana aloca 600 milioane euro pana in 2013 pentru promovarea ciclismului in orase

0
344

Comisia Europeana promoveaza ciclismul ca un mod sigur si sanatos de circulatie in orase si aloca fonduri de peste 600 milioane euro pana in 2013 pentru realizarea de piste pentru biciclisti, a declarat, marti, vicepresedintele CE, Antonio Tajani, responsabil pentru transport.
ciclism
„Trebuie sa promovam acest tip de transport, care ar diminua emisiile de gaze cu efect de sera in orase. Insa, trebuie sa ne asiguram ca este si sigur. De altfel, aproape jumatate din calatoriile prin oras cu masina sunt mai scurte de 5 km, fapt ce confirma potentialul mare de folosire a bicicletelor”, a mai spus Tajani.

Pentru a promova un ciclism sigur, UE acorda finantare pentru dezvoltarea infrastructurii, de exemplu prin fondurile structurale si de coeziune. Astfel, pentru perioada 2007-2013 este disponibil un buget de peste 600 milioane euro, ce poate fi folosit pentru investitii in piste pentru biciclisti in regiuni eligibile din Uniunea Europeana.

De asemenea, programul Steer – care promoveaza folosirea de energie sustenabila in trasporturi – a alocat 10 milioane euro pentru zece proiecte pilot europene referitoare la ciclism.

UE va finanta, de asemenea, dezvoltarea de noi abordari legate de realizarea unui ciclism sigur in 58 de orase, prin intermediul programului Civitas, care permite oraselor sa-si formeze un sistem de trasport sustenabil, curat si eficient din punct de vedere energetic.

Sursa: NewsIn

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.