Directia Silvica Giurgiu a impadurit peste 100 hectare teren cu circa 400.000 de puieti

0
278

Directia Silvica Giurgiu a impadurit peste 100 de hectare de teren din judet, cu aproape 400.000 de puieti din diferite specii, de la inceputul anului, directorul tehnic al institutiei, Constantin Bicu, declarand, luni, ca programul pentru 2009 a fost depasit cu 42 de hectare.
impaduriri
„Si in acest an, Directia Silvica Giurgiu a reusit nu numai sa isi realizeze programul de 58 hectare pentru refacerea arboretelor din cadrul Directiei, ci sa realizeze o suprafata de 100 hectare, pentru ca perioada a fost prielnica, iar cotele apelor Dunarii au fost accesibile. Astfel, a fost reusita plantarea a 100.000 puieti plopi, 10.000 de puieti salcie si 230.000 puieti stejar si subspeciile acestuia”, a declarat Constantin Bicu, transmite corespondentul NewsIn.

Directorul tehnic al Directiei Silvice Giurgiu a precizat ca institutia pe care o reprezinta a pus la dispozitia persoanelor fizice interesate, 66.000 de puieti pentru crearea de perdele forestiere.

„Directia Silvica a venit si in sprijinul solicitantilor privind impadurirea terenurilor agricole, in special in zonele deficitare, precum Vedea, Gaujani, Putineiu, inlesnind impadurirea a cincisprezece hectare de teren, sponsorizand solicitantii cu 66.000 de puieti de salcam”.

In acelasi timp, Directia Silvica a colaborat, intre 15 martie-15 aprilie, cu ocazia Lunii Sadirii Arborilor, cu unitatile de invatamant din judetul Giurgiu si cu Agentia pentru Protectia Mediului(APM) Giurgiu.

Potrivit lui Constantin Bicu, acestora le-au fost pusi la dispozitie 200 de puieti care au fost plantati in curtea scolilor si gradinitelor.

Sursa: NewsIn

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.