Nepasarea romanilor, problema serviciilor de reciclare

Romanii trebuie sa invete sa-si recicleze deseurile. Romania risca 100.000 de euro amenda pentru fiecare zi de intarziere, daca nu isi va indeplini planurile de reciclare pana in 2013. Pentru a impiedica acest lucru, romanii vor trebui sa atinga o cota de reciclare de 50%. Asta inseamna ca jumatate din ambalajele care circula pe piata trebuie colectate pentru a fi folosite in alte scopuri.

“Trebuie sa ne gandim ca in momentul in care nu ne vom indeplini tintele, toate separat, fiecare in parte, Romania va trebui sa plateasca penalizari”, a spus Elena Dumitru, sef serviciu Gestionarea Deseurilor Industriale .

Din totalul deseurilor menajere colectate, doar 2% pot fi reciclate. Si asta deoarece materialele se distrug in momentul in care sunt amestecate. In Romania exista tomberoane destinate colectarii hartiei, plasticului si a sticlei. Pe langa faptul ca sunt rar folosite, romanii nu sorteaza deseurile corespunzator.

Acesta a fost si motivul pentru care cativa zeci de locuitori din sectorul 6 al Capitalei au ramas fara tomberoanele ecologice.

Conform legislatiei in domeniu, fiecare autoritate locala ar trebui sa contracteze firme pentru a asigura colectarea, transportarea si reciclarea deseurilor. Doar in ultimele sase luni, inspectorii Garzii de Mediu au aplicat amenzi in valoare totala de 1,25 milioane de lei catre 118 unitati adiminstrative din teritoriu care nu s-au conformat normelor impuse de UE.

Citeste articolul Nepasarea romanilor, problema serviciilor de reciclare integral in Realitatea

Articole similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente