New York-ul accepta consumul de marijuana, dar nu si folosirea paharelor de plastic

0
485
Ce se întâmpl? în creierul celor care fumeaz? marijuana?
Ce se întâmplă în creierul celor care fumează marijuana?
New York-ul accepta consumul de marijuana, dar nu si folosirea paharelor de plastic
New York-ul accepta consumul de marijuana, dar nu si folosirea paharelor de plastic

Primarul New York-ului Michael Bloomberg a promis joi cateva initiative marcante pentru ultimul mandat la conducerea orasului, printre care relaxarea pedepselor pentru posesia de marijuana si interzicerea paharelor de polistiren.

Primarul cu trei mandate, care va parasi in ianuarie anul viitor fotoliul pe care il ocupa din 2002, a profitat de discursul sau privind starea orasului de la Barclays Center, sediul echipei de baseball a Brooklyn Nets, pentru a vorbi despre bilantul sau.Pentru miliadar, Big Apple (asa cum este supranumit New Yorkul) „se poarta mai bine ca niciodata” insa „mai avem inca mult de munca si 320 de zile pentru a termina treaba. Toate zilele vor conta pe ceasul primariei”, a declarat acesta.

Printre initiativele anuntate, o relaxare a masurilor luate impotriva posesorilor de marijuana. „Acum, persoanele arestate pentru detinerea unor cantitati mici de marijuana petrec des o noapte in arest. Vrem sa schimbam asta”, a declarat el, „incepand de luna viitoare, fiecare persoana care va prezenta un act de identitate si un certificat de garantie va fi eliberat imediat”.

Primarul, foarte atent la problemele mediului, a mai declarat ca paharele din polistiren omniprezente in baruri, restaurante si la vanzatorii ambulanti ai orasului, se afla in vizorul sau.

„Un produs care este aproape imposibil de reciclat si care nu se degradeaza niciodata este Styrofoam (polistirenul extrudat). Nu este doar groaznic pentru mediu, ci si pentru contribuabili. Styrofoam creste costurile reciclarii cu 20 de dolari la tona, pentru ca trebuie sa fie debarasat”, a declarat acesta.

„Lucram la adoptarea unei legi care sa interzica ambalajele de alimente din Styrofoam in magazinele si restaurantele noastre”, a spus acesta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.