Noua delfini, gasiti morti pe plajele romanesti

0
502
Nouă delfini, găsiţi morţi pe plajele româneşti
Noua delfini, gasiti morti pe plajele romanesti

Noua delfini au fost gasiti morti, in ultimele zile, pe plajele de pe litoralul romanesc, dupa ce si-au gasit sfarsitul in plasele de pescuit, informeaza Mediafax.

Potrivit reprezentantilor ONG Oceanic Club, in urma unor apeluri din partea dispeceratului Administratiei Bazinale de Apa Dobrogea-Litoral, au fost recuperate de pe plajele litoralului romanesc noua cadavre de delfini, sase femele si doi masculi din speciile Phocoena phocoena (marsuin), si un mascul din specia Delphinus delphis (delfin comun).

„Moartea acestora a survenit ca urmare a inecului dupa prinderea lor in plase de pescuit”, a declarat directorul coordonator al Oceanic Club, biologul Razvan Popescu Mirceni, care a precizat ca de la inceputul anului si pana in prezent, au fost inregistrate 88 de cazuri de delfini morti pe plajele de pe litoral.

Pe de alta parte, el a mai spus ca in timpul unei ample actiuni de monitorizare si inregistrare a populatiilor de delfini din zona costiera romaneasca, ce a fost desfasurata in weekend, au fost identificate, in zona Constantei, doua grupuri de delfini din specia Tursiops truncates (afalini), alcatuite din cinci, respectiv opt exemplare, si un grup de marsuini, format din sase exemplare.

Tot in cadrul acestei actiuni, echipa Oceanic-Club, impreuna cu un echipaj al Politiei de Frontiera, au recuperat aproximativ 300 de metri de plasa monofilament, abandonata, aflata in largul marii, in dreptul unei plaje din statiunea Mamaia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.