Noutati legislative privind ajutoarele pentru agricultura ecologica si cresterea bovinelor in zona defavorizata

Noutati legislative privind ajutoarele pentru agricultura ecologica si cresterea bovinelor in zona defavorizata

Hotararea pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 759 /2010 privind acordarea de ajutoare specifice pentru imbunatatirea calitatii produselor agricole in sectorul de agricultura ecologica si pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 796/2012 privind schema de ajutor specific acordat producatorilor de lapte si de carne de vita din zonele defavorizate.

Pentru accesarea ajutorului specific pentru imbunatatirea calitatii produselor agricole in sectorul de agricultura ecologica, solicitantul trebuia sa faca dovada lipsei datoriilor restante la bugetul de stat sau bugetul local. Noua Hotarare de Guvern elimina obligativitatea prezentarii acestei dovezi.

O alta noutate cuprinsa in actul normativ aprobat azi priveste cresterea plafonului alocat acestei masuri de la 3.098.000 euro la 4.098.000 euro. De asemenea, termenul de depunere a cererii de finantare a fost prelungit pana la 15 octombrie 2012.

In ceea ce-i priveste pe producatorii care au incheiat contracte de prestari servicii cu un organism de inspectie si certificare caruia i-a fost retrasa aprobarea, termenul pentru eliberarea certificatului si depunerea cererilor a fost prelungit pana la 15 decembrie a.c. Cel de-al doilea act normativ modificat de aceasta Hotarare se refera la ajutorul specific acordat producatorilor de lapte si de carne de vita din zonele defavorizate. Prevederile introduse clarifica modul de gestionare a dosarelor in cazul iesirii animalelor din exploatatie.

Prin urmare, pentru controlul la fata locului, in cazul iesirii animalului din exploatatie, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) verifica doar extrasul din baza de date electronica a ANSVSA si registrul individual al exploatatiei.

Facem precizarea ca aceste modificari ale Hotararii Guvernului nr. 796/2012 nu creeaza discriminari intre beneficiarii schemei de ajutor specific.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente