Noutati pentru agricultura ecologica

Noutati pentru agricultura ecologica
Noutati pentru agricultura ecologica

Fermierii caraseni care vor sa-si dezvolte o afacere in acest domeniu trebuie ca in fiecare an, pana la data de 31 august, inclusiv, sa-si inregistreze activitatea la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin Directia Judeteana pentru Agricultura Caras-Severin.

De asemenea, agricultorii trebuie sa stie ca au fost facute moficari si in privinta inregistrarii operatorilor care valorifica produse rezultate din livezile razlete taranesti.

Aceasta se face conform prevederilor art. 68 din Regulamentul (CE) nr. 889/2008 al Comisiei din 5 septembrie 2008 de stabilire a normelor de aplicare a Regulamentului (CE) nr. 834/2007 al Consiliului privind productia ecologica si etichetarea produselor ecologice in ceea ce priveste productia ecologica, etichetarea si controlul, privind subcontractarea. In acest sens sunt necesare: lista subcontractantilor, respectiv a proprietarilor terenurilor cu pomi razleti, conditia necesara fiind ca acestia sa fie supusi sistemului de control; existenta unui acord scris prin care subcontractantii isi supun exploatatia sistemului de control; un sistem corespunzator al documentelor contabile prin care se poate asigura trasabilitatea produselor.

De mentionat este faptul ca subcontractantii vor fi mentionati in fisa de inregistrare a procesatorilor in agricultura ecologica sau in cea de inregistrare a comerciantilor de produse ecologice (inclusiv comertul intracomunitar).

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,337FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente