Noxele si praful din Bucuresti ajung la peste 200 de tone pe km patrat

Cu o suprafata verde de patru ori mai mica decat norma minima europeana, Bucurestiul e cea mai aglomerata si poluata capitala din Uniune. Praful si noxele din aerul capitalei ajung la peste 200 de tone de particule pe km patrat.
praf si noxe

Statisticile spun ca 10.000 de bucuresteni mor anual din cauza conditiilor de mediu, adica 27 pe zi. Codasul absolut la spatii verzi e orasul Galati, cu doar 2,67 mp pe cap de locuitor, adica de 20 de ori mai putin decat norma Organizatiei Mondiale a Sanatatii.

“La ora actuala sincer sa fiu parca nici nu mai locuim in Galati. Daca puneai o rufa la uscat in balcon dimineata, seara le luai negre”, afirma un cetatean.

Totusi, de cand Combinatul siderurgic din Galati si-a redus activitatea cu 60 la suta, din cauza lipsei de comenzi, nivelul poluarii atmosferice s-a redus la jumatate. Oamenii care locuiesc in apropierea combinatului spun ca imbunatatirea situatiei se vede cu ochiul liber.

Tot in Galati a fost taiat, acum doi ani, cel mai batran arbore din oras, un plop de 300 de ani, monument al naturii, doar pentru ca ocupa teritoriul unei terase

Sursa: Realitatea TV

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,167FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente