Nu lasati garda jos in fata noii gripe, avertizeaza OMS!

0
266

Organizatia Mondiala a Sanatatii lanseaza avertismentul intr-un moment cand autoritatile mexicane spun ca epidemia pare in usor regres in tara de unde a izbucnit.
porc
Totusi, numarul cazurilor de imbolnavire confirmate se apropie de 1.000 in toata lumea. Iar raul cel mai mare ar putea veni la toamna, cand virusul noii gripe se poate combina cu virusurile care provoaca infectiile sezoniere obisnuite.

Deocamdata cel putin, epidemia de gripa noua pare in usor regres in Mexic, iar presedintele Felipe Calderon a denuntat masurile luate impotriva tarii sale.

Mexicul a protestat deja oficial impotriva Chinei si a altor cinci tari latino-americane, care au anulat sau au redus drastic legaturile lor aeriene cu aceasta tara. Un avion urmeaza sa repatrieze 70 de mexicani tinuti in carantina in China.

Intre timp, noi cazuri de imbolnavire apar in Statele Unite, Europa, America Latina si Canada, unde virusul s-a intors din nou la porci, intr-o exploatare industriala.

Vestea buna este, totusi, ca virusul noii gripe nu este deocamdata la fel de virulent ca acela care a decimat milioane de oameni la sfarsitul primului Razboi Mondial.

Sursa: Stirile PRO TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.