O alta incercare esuata de a transforma lumea intr-una mai buna!?

0
577

Pui de focaEste infiorator sa vezi cum masacre intregi de animale raman in cele din urma clasate, fara ca macar o mica parte din cei care detin puterea sa intervina si sa schimbe ceva. Este si cazul populatiei de foci din Canada, a carei numar a scazut dramatic in ultimii ani.

Intrebarile care de obicei survin imediat acestor atentionari si care apar in mintile celor carora le pasa sunt urmatoarele: Cui folosesc aceste masacre? si de ce opinia publica nu intervine si nu reactioneaza pentru a stopa sangele care curge? Socul este insa si mai mare atunci cand cineva cu o functie destul de puternica ia o initiativa in acest sens si nimeni nu raspunde apelului. Astfel ca, dupa ce guvernatorul statului Alaska, Sarah Palin a incurajat uciderea focilor, senatorul canadian Mac Harb a introdus un proiect de lege pentru a opri vanatoarea de foci in Canada, raspunzatoare pentru uciderea a sute de pui anual. Insa, uimitor, apelul lui Harb a ramas fara raspuns, caci niciun alt senator nu si-a aratat interesul in a-l sprijini. Mai tare ne ingrozeste gandul ca ceea ce a facut senatorul Harb a fost prima incercare de genul acesta din Canada, fiind inspirata de un proiect de lege al Uniunii Europene cu privire la interzicerea importului si a vanzarii majoritatii produselor ce provin de la foci. De ce reactiile bune vin intotdeauna tarziu si de ce sunt de obicei respinse sau nebagate in seama? Raspunsurile sunt cu variante multiple si de cele mai multe ori de natura politica.

Sunt multe modalitati de a ajuta la stoparea masacrurilor anuale de foci din Canada. Daca va pasa, cititi mai multe pe ProtectSeals.org.

sursa: http://www.ecorazzi.com/2009/03/05/senator-mac-harb-takes-action-to-end-canadas-brutal-seal-hunt/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.