O bufnita creste pui de gaina

0
674
O bufniţă creşte pui de găină
O bufnita creste pui de gaina

O bufnita pe nume Purice, din Germania, isi dorea atat de mult progenituri, incat, atunci cand nu i-a putut avea, a acceptat si pui de gaina.

Ingrijitorii de la Gradina pasarilor din Parcul Prey (Saarburg) au observant comportamentul pasarii si i-au dat sa cloceasca oua de gaina. Mama-surogat face o treaba excelenta si creste puii ca si cand ar fi ar ei, scrie „Der Spiegel”. Bufnita are deja o experienta de patru saptamani ca mamica de pui de gaina. „Face treaba buna”, declara, cu umor, directorul parcului, Wolfgang Klotzbücher, adaugand ca nu a auzit sa se fi intamplat pe undeva vreun caz similar. „Ii vede pe puii de gaina ca pe propriii pui. Si e foarte fericita”, mai spune directorul.

Ingrijitorii au decis sa aduca oua de gaina dupa ce au observant ca Purice (in varsta de 14 ani si numita asa pentru ca, atunci cand era pui, era extrem de mica), dupa ce au observant o tendinta permanenta a acesteia de a cloci. Dar pasarea nu putea avea pui ai ei. Din cauza ca a fost crescuta de oameni, nu ar fi recunoscut o bufnita mascul ca fiind din propria special, iar imperecherea ar fi fost aproape imposibila. Depunea oua in fiecare an, dar pentru ca nu erau fertilizate, nu se intampla nimic.

Asa ca angajatii parcului au decis sa ii aduca oua de gaina fecundate. Le-a clocit perfect timp de 21 de zile. Iar cand puii au inceput sa iasa din gaoace, initial, ingrijitorii i-au luat de langa bufnita, de teama ca ii va manca. Pentru bufnite, puii de gaina sunt mancarea de baza. Dar Purice a devenit extrem de trista cand I s-au luat puii. Asa ca I s-au dat inapoi. Si chiar daca mama adoptiva mai face mici greseli – sa le ofere puilor de pilda carne in loc de graunte – este extrem de iubitoare, mai scrie „Der Spiegel”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.