O calatorie cu masina va emite doar 25 de grame de CO2 per pasager in 2020

  0
  506
  O călătorie cu maşina va emite doar 25 de grame de CO2 per pasager în 2020
  O calatorie cu masina va emite doar 25 de grame de CO2 per pasager in 2020

  Richard Parry-Jones, un inginer reputat in industria auto, estimeaza ca o calatorie cu masina va emite doar 25 de grame de CO2 per pasager in 2020, semnificativ mai putin decat o calatorie cu trenul electric de mare viteza aflat in serviciu in prezent, noteaza automarket.ro.

  Potrivi estimarilor lui Parry-Jones, un automobil ecologic lansat in 2020 va emite aproximativ 40 de grame de CO2 pe kilometru, ceea ce se traduce in 25 de grame de CO2 pe kilometru pentru fiecare pasager, valoare comparabila cu majoritatea trenurilor electrice folosite de marile cai ferate ale lumii.

  „Vorbim despre o dezvoltare remarcabila, avand in vedere faptul ca media emisiilor de CO2 per automobil era de 140 de grame per kilometru in anul 2000”, a completat Parry-Jones.

  Specialistul in transporturi declara ca sistemul britanic de cai ferate nu este pregatit pentru cresterea traficului, acesta fiind deja supraaglomerat. In viziunea sa, finantarea privata este solutia pentru imbunatatirea cailor ferate din Regatul Unit.

  Cele 25 de grame de CO2 pe kilometru calculate de Parry-Jones reprezinta o medie, luand in vedere faptul ca majoritatea vehiculelor aflate in circulatie au 1.6 ocupanti. Secretul acestor automobile ecologice va fi posibilitatea de comunicare de la distanta, permitand sa informeze sistemele de management ale traficului despre ritmul in care se circula pe anumite sectiuni, pentru a preveni un ambuteiaj care va duce la cresterea consumului de carburant pentru toti participantii la trafic.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.