O campanie de informare privind protejarea biodiversitatii se va desfasura in Moldova

O campanie de informare privind protejarea biodiversitatii se va desfasura in Moldova
O campanie de informare privind protejarea biodiversitatii se va desfasura in Moldova

In perioada 16 – 21 martie la Chisinau si in raioanele tarii va fi desfasurata o campanie de informare a populatiei privind importanta padurilor in natura si in viata oamenilor. Campania are drept scop incurajarea populatiei de a participa la actiuni de plantare a arborilor si protejarea biodiversitatii.

„Lansarea campaniei va avea loc in raza orasului Hancesti. Vom merge cu reprezentantii Agentiei „Moldsilva”, alte persoane publice, inclusiv, cu reprezentanti ai societatii civile, cetateni simpli pentru a da start campaniei. Vor fi organizate si activitati de informare in scoli. Totodata, in aceasta perioada vor fi distribuite cetatenilor diferite materiale informative in acest sens. Joi, 19 martie, va fi inaugurat Oficiul de consultanta forestiera in cadrul Institutului de Cercetari si Amenajari Silvice. Acest oficiu este o premiera pentru Republica Moldova in domeniul forestier”, a spus, pentru Radio Moldova Actualitati, Viorica Caciuc, ofiter de presa al Agentiei „Moldsilva”.

Campania are loc in contextul Zilei Internationale a Padurilor, care va fi marcata sambata, 21 martie.

In primavara anului curent, intreprinderile silvice vor planta peste 800 de hectare de arbori si arbusti. Pana la sfarsitul anului, vor fi plantate alte 700 de hectare.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente