O cisterna cu 20.000 litri ulei de motor s-a rasturnat in Pasul Mesteacan

Pericol de poluare in pasul Mesteacan din judetul Maramures. O cisterna cu aproape 20.000 litri de ulei de motor s-a rasturnat pe DE 58, ce leaga Clujul de Baia Mare. Cisterna, plina ochi cu produse petroliere, venea din Bulgaria si mai avea aproximativ 40 km pana la destinatie.Numai ca, la coborarea din Pasul Mesteacan rotile autotrenului s-au blocat, masina a intrat in derapaj si s-a oprit in peretele muntelui. Din fericire, uleiul nu s-a scurs din cisterna.

Totusi, pompierii, garda de mediu, politia si autoritatile locale din Valea Chioarului au sosit imediat la locul incidentului pentru a preintampina un eventual accident ecologic. “Coboram Mesteacanul si l-a un moment dat mi s-au blocat rotile din stanga. Din fata veneau doua masini si nu au avut ce face decat sa trag de volan stanga si astfel am intrat in santul din dreapta”, a spus Costica Oprea, din Slatina (judetul Olt) soferul TIR-ului.
Timp de trei ore, in pasul Mesteacan s-a circulat doar pe un singur sens

Intreg incidentul a fost vazut de un jandarm care mergea cu masina la serviciu. “Colegul nostru ne-a anuntat despre accident si ne-am deplasat la fata locului. Cand am vazut despre ce este vorba ne-am anuntat superiorii si colegii de la pompieri si politie. Pana au sosit acestia noi am asigurat zona pentru a preveni orice incident nedorit”, a declarat sg. maj Ovidiu Buhai, Inspectoratul de Jandarmi Judetean Maramures. “Am pastrat in zona un dispozitiv de pompieri pana cand macaraua va repune autotrenul pe sosea. Speram sa nu fie niciun incident care sa duca la fisurarea cisternei si astfel la scurgerea uleiului”, a declarat colonel Ioan Breban, ISU Maramures.

Politistii au dirijat traficul si impreuna cu specialistii Registrului Auto Roman au demarat cercetarile. “Urmeaza sa stabilim exact daca este vorba despre o defectiune tehnica si mai ales daca soferul poseda toate avizele necesare unui transport petrolier”, a declarat agent Petru Voin, Politia Valea Chioarului. Timp de trei ore in pasul Mesteacan s-a circulat doar pe un singur sens.

Sursa: Informatia zilei

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,173FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente