Aiudul, mai bogat cu 2250 mp de spatii verzi

0
351

Parcul Municipal din Aiud este unul dintre cele mai vechi din Transilvania, fiind amenajat in perioada 1874-1876. Aiudenii au fost intotdeauna preocupati de arta si de ingrijirea spatiilor verzi. Consilierul aiudean al UDMR Krecsak Szollosi Adalbert a initiat, inca din luna octombrie 2005, un proiect de hotarare privind intocmirea studiului de fezabilitate pentru reabilitarea zonei de intersectie a strazilor Morii, Bailor si Korosi Csoma Sandor – canalizare ape pluviale, pietruire carosabil si amenajare zone verzi, proiect concretizat prin HCL nr.194/2005. Acest studiu de fezabilitate s-a intocmit in cursul anului 2006, fiind aprobat impreuna cu proiectul tehnic, prin HCL nr.21/2007.

In urma lansarii de catre ministrul mediului, Korodi Attila, a Programului National de imbunatatire a calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi in localitati, Consiliul Local Aiud a depus proiectul mentionat mai sus. Acesta a fost evaluat de catre comisia de specialitate numita prin ordinul ministrului Korodi si a fost declarat castigator, astfel incat va beneficia de o finantare nerambursabila in valoare de 64.913,31 lei suma reprezentand 90% din valoarea totala eligibila, pe un termen de 6 luni. Diferenta de 10% din valoare, respectiv 7.212,59 lei reprezinta contributia Consiliului local Aiud.

In aceste conditii, Aiudul va fi mai „bogat” cu 2250 mp. de spatii verzi (plantari si insamantari), pe aceasta suprafata urmand sa se amplaseze o fantana,12 jardiniere,11 corpuri de iluminat,16 banci, 21 de arbusti ornamentali si 10 cosuri de gunoi. In cursul saptamanii urmatoare se va semna la Bucuresti contractul, iar lucrarile vor fi demarate in cel mai scurt timp posibil.

Sursa: Unirea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.