Haos imobiliar in Delta Dunarii

In Delta Dunarii se construieste haotic. Constructii care nu au nici o legatura cu stilul arhitectonic local apar, precum ciupercile dupa ploaie, in zone dintre cele mai izolate ale Deltei. Aceste afirmatii apartin prefectului judetului Tulcea, Lefter Chirica. si guvernatorul Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD), Paul Cononov, reclama abuzurile pe care le fac primarii din Delta in autorizarea unor constructii in afara vetrei satelor.

Guvernatorul Cononov se mai plange si de uratirea Deltei cu constructii care nu respecta specificul arhitectonic al zonei. Pe malul Canalului Sulina, de la Partizani, la Sulina, se construiesc vile si case de vacanta care seamana mai mult cu imobilele din zona de munte decat cu cele din satele pescaresti. In urma cu doi ani, la solicitarea ARBDD, un grup de arhitecti din Bucuresti a realizat un studiu privind constructiile din Delta in care se face o analiza a situatiei existente si a perspectivelor de dezvoltare urbanistica pe teritoriul ARBDD. Acest studiu trebuia sa stea la baza unui regulament de urbanism pentru Delta Dunarii. Desi ARBDD a solicitat adoptarea unui astfel de regulament prin hotarare de guvern, nu a fost emis inca un astfel de act normativ.
CONSECINTE

Imobilele neautorizate vor fi demolate

Pentru ca nu exista un act care sa reglementeze modul in care se construieste in Delta Dunarii, proprietarii de teren din zona ridica imobile dupa cum ii taie capul. Problema a ajuns chiar si in atentia prefecturii. Astfel, prefectul Lefter Chirica a solicitat Inspectoratului pentru Calitatea in Constructii sa efectueze un control in toate localitatile Deltei pentru a investiga respectarea legislatiei in constructii. De asemenea, acesta a cerut ca imobilele neautorizate sa fie demolate.

Sursa: Romania Libera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *