Spatiile verzi, pe cale de disparitie

0
347

Fiecare locuitor din Slatina beneficiaza doar de 12 metri patrati de spatiu verde, potrivit unui studiu intocmit luna aceasta de Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Olt.

Motivul: in ultimii trei ani, in jur de 2.000 de copaci au fost taiati de primarie, fie pentru ca era vorba despre o specie de plopi al caror puf ii deranja pe locuitori, fie pentru a face loc parcarilor.

„A trebuit sa taiem copacii respectivi pentru ca era vorba de o specie de plop care facea un puf daunator din cauza caruia am primit foarte multe reclamatii. In aceasta toamna, vom planta aproape 3.000 de specii de arbori si arbusti ornamentali”, sustine Ana Anghel, sefa Directiei de Administrare a Domeniului Public si Privat.

Situatia spatiului verde ii nemultumeste pe slatineni, in opinia carora municipalitatea este principalul vinovat. „E tot mai rau de la an la an. Au taiat aproape toti copacii dintre blocuri, rar mai vezi doi-trei arbori mai maturi. O fi facut primarul ceva in orasul asta, dar, la problemele de mediu, e corijent”, considera slatineanul Mihai Albu.

Sursa: Evenimentul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.