O colonie de diavoli tazmanieni imuna la cancer ar putea salva specia

0
318

Diavolii tasmanieni ar putea disparea din cauza unui cancer facial contagios, care a scazut numarul exemplarelor cu 70% in 14 ani.diavol tazmanian

Descoperirea unei colonii de diavoli tazmanieni, usor diferiti genetic, ar putea salva specia de la extinctie. Animalele sunt pe cale de disparitie din cauza unui cancer contagios care s-a imprastiat la extrem de multe exemplare.

Pana acum, colonia din nord-vestul Tazmaniei s-a dovedit imuna la cancerul care a omorat simbolul regiunii australiene. Specia a devenit cunoscuta dupa desenele animate Looney Tunes, Taz.

„Credem ca acesti diavoli pot vedea celulele canceroase drept straine si pot, astfel, avea un raspuns imunitar la ele”, a declarat liderul cercetatorilor Kathy Belov. „Credem ca in salbaticie ar putea supravietui mai multe animale decat credeam”, a mai zis ea.

Animalutele cu blana neagra imprastie cancerul atunci cand se musca de fata. Cauzeaza tumori faciale imense, care ii impiedica sa manance si care le pot afecta organele interne.

Boala aceasta a diavolilor tasmanieni a fost descoperita in 1996. De atunci, numarul exemplarelor a scazut cu 70%. Anul trecut, Australia a listat diavolii drept o specie amenintata si estimeaza ca ar putea disparea de pe Terra in 25 de ani.

Dar Belov spune ca descoperirea coloniei imune le-ar putea castiga timp pentru cercetarea bolii si realizarea unui vaccin.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.