O initiativa ecologica marca Aquatim: „Fara grasimi in canalizarea Timisoarei!”

O ini?iativ? ecologic? marca Aquatim: „F?r? gr?simi în canalizarea Timi?oarei!”
O initiativa ecologica marca Aquatim: „Fara grasimi in canalizarea Timisoarei!”
O initiativa ecologica marca Aquatim: „Fara grasimi in canalizarea Timisoarei!”

O initiativa ecologica a societatii Aquatim isi propune sa micsoreze cantitatea de grasimi deversate, odata cu apa uzata menajera, in sistemul de canalizare al orasului.

Dr. ing. Ilie Vlaicu, director general Aquatim, a explicat ca, in canale, grasimile solidificate se depun pe pereti, ceea ce duce la infundari. Grasimile dizolvate in apa uzata sunt separate la statia de epurare, prin procesul tehnologic, dar evacuarea lor presupune costuri, acestea fiind deseuri speciale si fiind vorba de cantitati mari, circa 20 tone lunar.

Aquatim s-a orientat, in primul rand, spre proprii angajati. Acestia sunt incurajati sa nu mai arunce la chiuveta uleiul sau grasimile folosite la gatit, ci sa le goleasca intr-un recipient pe care il pot aduce la serviciu. Din luna septembrie, la principalele puncte de lucru ale societatii, au fost instalate recipiente speciale de colectare, puse la dispozitie, gratuit, de o firma specializata in evacuarea a astfel de deseuri.

„Sambata, 12 octombrie, de Ziua Serviciilor Publice, la standul Aquatim din Piata Unirii vom avea doua recipiente pentru colectarea uleiului uzat care asteapta sa fie umplute! Un proiect de responsabilizare ecologica necesita educare si promovare sustinuta, pe termen lung. Initiativa noastra se doreste a fi un prim pas, un model de succes care sa poata fi extins la nivelul comunitatii locale. In acest sens, societatea Aquatim a intrat in dialog cu partile interesate si implicate – autoritati locale, agenti colectori de deseuri speciale si firme care, prin activitatea lor, deverseaza grasimi in canalizare”, a conchis Ilie Vlaicu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *