O inventie inedita: locuinta din material reciclabil

Locuinta din material reciclabilHazardele naturale lasa adesea oameni nevinovati fara agoniseala de-o viata. Ei isi pierd intr-o clipa bunurile si, in cel mai rau caz, locuinta. Autoritatile trebuie sa gaseasca urgent o solutie ieftina pentru a-i sprijini. O optiune este locuinta din material reciclabil.

Max Wallack este un baietel american de 12 ani care a inventat o locuinta din plastic, sarma si ambalaje de alune. „Casuta” este special conceputa pentru cei lipsiti de adapost si a participat la concursul „Transforma gunoiul in comoara”, sau, in original, „Design Squad’s Trash to Treasure”. Juriul a fost atat de impresionat de ingeniozitatea concurentului, incat i-a oferit un premiu de 10.000 de dolari si un laptop.

Interesanta este si povestea inventiei. Sa-l ascultam asadar pe Max Wallak povestind cum i-a venit ideea:

„Cand aveam sase ani am participat la un concurs de inventii si am castigat, printre altele, o excursie la Chicago. Acolo am vazut oameni lipsiti de adapost care traiau pe strazi, sub autostrazi si in pasajele subterane. Mi-a parut foarte rau pentru ei si de atunci am simtit ca telul si obligatia mea este sa gasesc o modalitate prin care sa-i ajut. Inventia mea imbunatateste conditiile de trai ale oamnilor fara locuinta, refugiatilor si victimelor dezastrelor oferindu-le un adapost usor de asamblat.”

Sursa: http://www.reallynatural.com/archives/cat_green_homes.php

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *