O noua colectie de haine reciclate

  0
  325
  H&M ofer? clien?ilor din Irlanda ?i Marea Britanie cinci euro respectiv lire pentru fiecare saco?? de haine vechi
  H&M oferă clienţilor din Irlanda şi Marea Britanie cinci euro respectiv lire pentru fiecare sacoşă de haine vechi

  Tesco, celebrul lant de supermarketuri, colaboreaza cu firma From Somewhere, care produce imbracaminte ecologica. Linia de haine este creata intr-o fabrica prietenoasa cu mediul si va fi comercializata exclusiv online.haine ecologice

  Lantul britanic de supermarketuri colaboreaza cu firma ecologica From Somewhere in scopul producerii de haine reciclate pentru brandul Florence & Fred, potrivit cotidianului „The Guardian”.

  Ideea celor de la Tesco a venit dupa ce au vazut colectia Estethica prezentata de compania From Somewhere la Saptamana Modei de la Londra. Oficialii lantului britanic declara ca au in plan sa recicleze resturile produse de propriul lant de distributie si sa se pastreze in acelasi timp in sfera modei.

  Hainele sunt produse intr-o fabrica „verde” din Sri Lanka, care este si prima din lume premiata cu calificativul aur pentru responsabilitatea in domeniul mediului de catre LEED, sistemul de certificare international pentru cladiri verzi. „Nu doar ca sunt prietenoase cu mediul, ci sunt si in tendinte”, spune despre colectia de haine directorul de vanzari de la Tesco Clothing, Jan Marchant.

  Totusi, scepticii se intreaba de ce una dintre firmele britanice recunoscute pentru marcile sale ecologice s-ar asocia cu un gigant care este abia la inceputul unor proiecte eco, precum etichetele cu amprenta de carbon sau magazinele „verzi”.

  „Tot ce este ecologic si intra in moda strazii nu poate decat sa ajute”, declara Orsola de Castro, reprezentant al companiei From Somewhere si designer al Estethica. Noua linie de imbracaminte se va adresa atat adolescentilor, cat si celor de peste 20 de ani, iar preturile incep de la 17,6 euro. Aceasta colaborare continua eforturile Tesco de a-si consolida imaginea de companie verde.

  Sursa: Adevarul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.