Clujul toaca cele mai multe rable

Judetul Cluj si Capitala se debaraseaza cel mai repede de masinile vechi. Circa 2.000 de rable au fost predate zilnic la casat pana in momentul de fata.Clujul toaca

Judetele care au scos din uz cele mai multe masini vechi sunt Cluj, cu 1.420 de vehicule, Bucuresti, cu 1.232 de masini si Dolj, cu 1.156 de rable. „Programul are un succes foarte mare. Ne-a luat si pe noi prin surprindere”, a spus azi Gheorghe Popescu, presedintele Administratiei Fondului pentru Mediu. Programul are o cota de realizare de peste 35% in numai zece zile de derulare.

Mai multe vouchere pentru prsoanele fizice
40.000 de tichete valorice erau disponibile initial pentru persoanele fizice si 20.000, pentru cele juridice. Pentru ca cererea din partea persoanelor fizice este foarte mare, 10.000 de voucere aferente persoanele juridice vor fi transferate catre prima categorie. Programul nu prezinta un interes foarte mare pentru persoanele juridice, avand in vedere ca pana acum au fost depuse doar doua dosare.

Programul de stimulare a innoirii Parcului auto national 2010 are in vedere scoaterea din uz a 60.000 de rable. Prima de casare este exprimata printr-un tichet valoric cu valoare nominala, de 3.800 lei. Cei care vor sa-si cumpere o masina noua pot folosi maximum trei tichete valorice. Pana azi, au fost scoase din uz 20.220 autovehicule si au fost cumparate prin acest program 456 autoturisme.

Bugetul alocat in anul 2010 pentru derularea acestui Program este de 228 milioane lei, pentru beneficiari, persoane fizice si juridice.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *