Cosmarul din Comarnic: casele o iau la vale!

0
328

Patru cartiere si un drum judetean sunt afectate de alunecari de teren in localitatea prahoveana Comarnic.cosmarul din Comarnic

Zapada care s-a topit si ploile cazute in ultima perioada au inmuiat solul, iar falii mari de teren aflate in panta au luat-o la vale cu tot cu arbori. Oamenii din zona stau nedormiti, cu ochii pe crapaturile din sol care se apropie de casele lor.

Au facut apel la Primarie, insa edilii spun ca nu au fonduri pentru consolidarea terenurilor si asteapta sprijin de la Consiliul Judetean si Prefectura.

Se tem de ploaie

Cosmarul celor de pe strada Garlici a inceput in urma cu trei saptamani, cand s-au trezit ca dealul si strada s-a surpat, iar casele au inceput sa se fisureze. Au facut zeci de sesizari la Primarie, insa autoritatile ridica neputincioase din umeri. Locuitorii spun ca nu vor sa-si vada locuintele naruite. Peretii caselor s-au crapat, iar proprietarii se roaga ca vremea sa nu se strice din nou.

„Mai are un pic si ne astupa cu totul. Peretii s-au fisurat si nu mai stim ce sa facem. Au venit ieri primarul cu prefectul si au filmat, au facut niste poze si au zis ca n-au bani”, se plange Cornel Munteanu. La prima ploaie exista riscul ca fenomenul sa se amplifice.

„Mai sunt cativa metri si ruptura ajunge langa casa. Peretii s-au fisurat si, daca ploua mai tare, totul se duce pe rapa. Am patru copii. Ce o sa facem?”, se intreaba ingrijorat Miron Cojocaru, care locuieste in zona afectata.

Autoritatile fac doar observatii. „Am facut adrese la Prefectura, la Consiliul Judetean si la Inspectia de Stat in Constructii, pentru un studiu de fezabilitate si obtinerea de fonduri. Bugetul local nu poate suporta costurile, de peste 400.000 de lei”, spune Dorian Botoaca, primarul Comarnicului.

Pe Drumul Judetean 101 A, care leaga orasul Comarnic de comuna Secaria, au aparut fisuri si diferente de nivel mai mari de 30 de centimetri. Autoritatile spun ca au fost activate sau reactivate alunecari de teren si in alte 11 localitati.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.