O noua rampa de gunoi in judetul Buzau

Pe drumul judetean care face legatura intre localitatile Pietrosu de Costesti si Stalpu, la mai putin de 1 km de localitatea Stalpu a fost „inaugurata” o noua rampa de gunoi. Aceasta, aflata in dreapta soselei pe sensul de mers dinspre Costesti catre Merei se afla intr-o importanta locatie de interes turistic fiind in imediata vecinatate a drumului ce leaga E85 de statiunea Sarata Monteoru, si la mai putin de 3 km de rezervatia forestiera Padurea Spataru.
Zona afectata direct de catre rampa de gunoi improvizata este de cca. 1 – 2 km ², insa ea se extinde cu mult tinand cont de importanta cantitate de deseuri, plastice in special, transportata de vant in voie pe campurile si viile din imediata apropiere. Alaturi de deseuri provenite din gospodariile oamenilor din cele doua sate, impresioneaza in primul rand cantitatea de materiale de constructii aruncate aici (beton, bucati de pereti, folii de polipropilena etc.) dar si miile de sticle de plastic si pungi imprastiate pe cel putin 3 – 4 km ².De asemenea sunt de amintit si balotii de caserole din plastic aruncati, cel mai probabil de o firma, in canalul de deversare aflat in proximitatea „rampei” de gunoi, la cel mult 4 – 5 m de sosea. Acelasi canal pe o distanta de cca. 1 km in ambele parti ale soselei amintite este blocat practic de sutele de kilograme de pet-uri si pungi de plastic. In vara anului 2008 in aceeasi zona deseurile lipseau cu desavarsire.
Un alt aspect, care trebuie mentionat, este acela ca pe unul din stalpii de sustinere a cablurilor electrice este fixata o placuta din lemn, pe care scrie „Spre rampa de gunoi”, ceea ce poate inseamna ca autoritatile locale considera aceasta bomba ecologica o rampa amenajata de depozitare a deseurilor (sic!).

image12.jpeg

O mica parte din „rampa de gunoi” dintre satele Pietrosu si Stalpu

 

image2.jpeg

In plan secund se observa statia de inalta tensiune si transformare de la Stalpu

 

image3.jpeg
Cainii vagabonzi misuna in voie punand in pericol circulatia rutiera
image4.jpeg
Baloti de caserole de plastic aruncati in canalul de drenare

 

image5.jpeg
Canalul de drenare
image6.jpeg
Soseaua care face legatura intre E85 si statiunea Sarata Monteoru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *