O noua specie de soparla

0
543

O soparla ce mananca fructe si are dimensiunile soparlei dragon a fost confirmata ca fiind o noua specie, informeaza Reuters.o noua soparla

Soparla care este vanata pentru carnea gustoasa poate avea circa 10 kilograme, dupa cum a declarat Rafe Brown, de la Universitatea Kansas.

„Locuieste in copaci, asa ca nu poate fi la fel de mare ca dragonul Komodo, o soparla uriasa ce consuma multa carne. Animalul descoperit este unul care mananca fructe si cea de-a treia specie de soparle din lume care are acest regim alimentar”, a mai spus Brown.

Descoperirea unei asemenea specii este ceva neobisnuit; soparla face parte din grupul Varanus si se poate ascunde foarte bine de oameni, principalii sai dusmani.

Initial, biologii au vazut imagini cu soparla in 2001, cand niste braconieri aveau asupra lor o carcasa de soparla colorata. In urmatorii ani, etnobiologii au auzit diverse povesti privind „cele doua specii de soparle” consumate de oameni datorita gustului foarte bun pe care il au si care nu traiesc pe pamant. Cele doua specii descrise de locuitorii din nordul insulei Luzon, Filipine, erau de fapt una singura, insa avea denumiri diferite.

In 2009, niste studenti care examinau insula au descoperit semne ale existentei soparlei uriase – urme de gheare in copaci si fructe muscate.

„Totul s-a petrecut in ultimele zile ale expeditiei, ramaneam fara bani, insa am reusit sa descoperim animalul misterios”, a declarat Brown.

Cand au auzit ca cercetatorii sunt interesati de soparla, braconierii le-au adus un exemplar, mascul, mai mult mort decat viu. Specialistii au eutanasiat soparla si au testat materialul genetic pentru a vedea daca este o specie unica sau nu.

„Este o specie care se ascunde foarte bine. Cred ca asta se datoreaza faptului ca oamenii o vaneaza de secole”, a conchis Brown.

Sursa: Intact News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.