O oaza de liniste si aer curat, la 17 kilometri de Timisoara

0
682

Casa de Vanatoare „Stejarul”, la Bazosu Nou

Compania de Turism „SC Tour Mirinvest SRL” a inaugurat, ieri, langa Parcul Dendrologic Bazosu Nou, comuna Remetea Mare, la 17 kilometri de Timisoara, Casa de Vanatoare „Stejarul”. „Vrem sa oferim timisorenilor un punct de atractie, de evadare din viata stresanta de zi cu zi, aici, la 17 kilometri de oras, intr-o oaza de liniste, verdeata si aer curat, chiar in vecinatatea Parcului Dendrologic”, a spus Iosif Szabo, managerul general al Tour Mirinvest.
Meniurile vor fi bazate pe carne de cerb, mistret, caprioara sau iepuri
Nicolae Miron, patronul firmei, a preluat locatia, o constructie aflata intr-o stare destul de proasta, a investit, iar in sapte luni a reusit sa puna pe picioare, cu ajutorul unei firme germane, o noua cladire atractiva si primitoare, refacuta aproape in totalitate – Casa de Vanatoare „Stejarul”. Casa cuprinde un hotel cu 20 de camere, restaurant cu sala de 85 de locuri, o locatie intima destinata servirilor bauturilor tari si o sala de conferinte. „Dorim sa ne dezvoltam si sa facem in parc un punct de atractie, care sa cuprinda ponei, caprioare, fazani si alte animale, cu un loc de joaca, pentru ca atunci cand parintii vor poposi cu micutii, acestia sa aiba unde sa se joace si sa se simta bine”, a povestit managerul. Bucataria va fi axata pe mancaruri internationale, dar in primul rand pe meniuri facute din carne de vanat: cerb, mistret, caprioara, iepuri, dar si pasari mai mici, fazan sau prepelita. Bucatarii sefi vor fi Nicu Gustere si Gabriel Cretu. Vor fi organizate si sejururi cu grupuri de vanatori. Un portal destinat turismului: www.turisminbanat.ro
Dar proiectele nu se opresc aici. La anul va fi construita o alta casa de vanatoare la Cralovat, cu un hotel de 50 de locuri, care va cuprinde si un teren de golf. De acolo vor putea fi organizate si partide de vanatoare la Hodos. Proiectele sunt mult mai ambitioase. Va fi lansat si un portal, in scopul de a promova turismul banatean: www.turisminbanat.ro. „In cadrul portalului, vrem sa cuprindem toate zonele cu o contributie istorica importanta pentru Timisoara, pentru a le promova atat la nivel local, cat si national si international. Vom promova Timisoara ca si oras cetate, fiindca orasul nu este promovat conform valorii sale, un adevarat brand. Am dori sa ne implicam si in salvarea Parcului Dendrologic de la Bazosu Nou. Vom organiza actiuni pentru a ne imbogati imaginea orasului”, a povestit Simona Miron.

Sursa: http://www.ziuadevest.ro/pagini/eveniment.htm

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.