O padure tanara de 5.000 de metri patrati din Vatra Dornei se vinde pentru circa 35.000 de lei

0
589
Ocolul Silvic Baia Mare doreste infiintarea unui parc natural de peste 20.000 hectare pe Valea Firizei
Ocolul Silvic Baia Mare doreste infiintarea unui parc natural de peste 20.000 hectare pe Valea Firizei
O padure tanara de 5.000 de metri patrati din Vatra Dornei se vinde pentru circa 35.000 de lei

De obicei, licitatiile pentru vanzarea de paduri ori livezi nu sunt adjudecate din prima, asa ca pretul poate cobori la a doua chiar si la jumatate.

Bancile si Fiscul scot la vanzare chiar si padurile si livezile datornicilor atunci cand acestia nu mai detin alte bunuri ori valoarea acestora. Potrivit portalului Executari.com, in momentul de fata sunt deschise 16 licitatii pentru paduri de la suprafete de 1.600 de mp pana la 1,66 milioane de mp si 20 de parcele de livada de pruni si peri cu suprafete intre 253 mp si 14.000 mp. Pentru ca lichidatorii sunt lacomi, preturile sunt inca mari dar scad rapid, pentru ca nimeni nu se inghesuie la cumparare mai ales ca clientii sunt amatorii de chilipiruri iar acestia pun presiune pe scaderea preturilor.

Astfel, o padure tanara de 5.000 de metri patrati din Vatra Dornei se vinde pentru circa 35.000 de lei cu tot cu TVA – circa 8.000 de euro. Pentru o alta padure de 10.000 metri patrati, se incearca vanzarea la pachet cu o cariera de exploatare roci dolomitice si cristaline, ambele fiind situate in Borcut si Targu Lapus (judetul Maramures). Daca pretul evaluarii este de 160.000 de lei plus TVA, in lipsa de doritori, pretul de pornire al licitatiei a scazut la jumatate – 80.000 de lei plus TVA.

In cazul livezilor, situatia este asemanatoare. De exemplu, in Falticeni (judetul Suceava), are loc o licitatie pentru o livada de 14.600 de metri patrati, pretul de pornire fiind de 297.000 de lei plus TVA.
“Lichidatorii au trecut de la ofertele, devenite acum clasice, de genul fabricilor sau halelor, la paduri, livezi sau chiar ferme agricole. Din cauza preturilor de evaluare destul de piperate, licitatiile nu au succes din prima, dar asta si pentru ca vanatorii de chilipiruri preseaza pentru scaderea lor”, spun reprezentantii portalului Executari.com. Potrivit acestora, padurile si livezile se vand cel mai devreme la a doua licitatie, iar pentru ca tranzactia sa aiba loc este necesar ca preturile sa fie cu aproximativ 50% mai mici decat cele de pornire.

Executari.com este cel mai mare portal de executari silite din Romania. Centralizeaza date de la agentiile fiscale, banci si lichidatori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.