O tona de gunoi se strange zilnic din canalizarea orasului Sibiu

0
364

Unii sibieni confunda canalizarea orasului cu o pubela de gunoi, au constatat lucratorii de la societatea apa-canal. Ei spun ca zilnic scot din canalele de scurgere resturi de mancare, coji de banana, sticle de plastic sau chiar carpe de dimensiuni mari. Conducerea firmei sustine ca lipsa de civilizatie ii va costa tot pe sibieni, care ar putea sa plateasca de acum facturi mai mari. Societatea vrea sa mareasca taxele ca sa-si acopere pierderile.

Pentru ca sibienii arunca in toalete, chiuvete sau direct in canalele de scurgere deseurile menajere, lucratorii de la apa si canal sunt nevoiti sa le curete zilnic. Pentru aceste operatiuni, societatea plateste, in plus, in fiecare luna, peste 100.000 de euro. Firma care se ocupa de canalizarea Sibiului a achizitionat un aparat care poate sa vada unde si ce deseuri se strang in sistemul de colectare a apei menajere. Aparatul a costat 80.000 de euro.

Zilnic din canalizarea orasului Sibiu se strange o tona de gunoi.”Toate aceste produse care sunt gasite in cantitati mari vor crea probleme atat de tratare cat si de uzura a instalatiilor”, spune inginerul Mircea Niculescu, directorul societatii Apa-Canal Sibiu.

Probleme sunt si la statia de epurare a orasului, care a costat 10 milioane de euro. Este performanta, dar nu poate functiona corespunzator, tot din cauza deseurilor menajere. Grasimile aruncate de gospodine sunt cel mai greu de tratat. Autoritatile ii avertizeaza pe oameni sa nu mai arunce gunoaiele in canalizare, pentru ca vor plati facturi mai mari.

Sursa: Realitatea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.