O ursoaica si doi pui s-au plimbat, in plina zi, prin Brasov

O ursoaica si doi pui au coborat, miercuri, in plina zi, pe o strada din municipiul Brasov si s-a plimbat in voie timp de aproximativ o jumatate de ora, aproape de liziera padurii.

Ursoaica si cei doi pui ai ei au fost vazuti, miercuri, coborand de doua ori pe stada Matei Basarab din municipiul Brasov – o data in jurul orei 9.00, iar a doua oara in jurul pranzului. Potrivit locuitorilor din zona, ursoaica si puii ei s-au plimbat pe strada din zona Dealului Melcilor timp de aproximativ o jumatate de ora, pana cand s-au retras in padure.

Brasovenii care locuiesc in zona au sunat la Serviciul Public de Gestionare a Animalelor (SPGA) din cadrul Primariei Brasov, solicitand interventia pentru alungarea ursilor de pe spatiul public.

Potrivit lui Flavius Barbulescu, seful SPGA Brasov, angajatii serviciului nu au putut interveni pentru a captura ursii pentru ca la aparitia lor in zona animalele nu se mai aflau pe spatiul public.

„Ursoaica a fost vazuta la liziera padurii care este domeniu silvatic. Noi nu putem sa capturam ursii decat daca coboara in oras pe domeniu public sau intra in curtile oamenilor. Cred ca ursii vor mai cobori in aceasta perioada sa caute de mancare si sfatuim oamenii sa nu se aproprie sub nici o forma de ei” a declarat Flavius Barbulescu.

Joia trecuta, o ursoaica si puiul ei au ajuns la etajul al treilea al unei vile de pe strada Castelului din centrul orasului Brasov. Ursoaica, in varsta de aproximativ trei ani, si puiul ei, de maximum doua luni, au stat in centrul Brasovului, pe strada Castelului, timp de trei zile. Femela a ajuns la un container aflat la poalele Tampei, insotita de puiul ei, care a ramas blocat intr-o gradina imprejmuita de unde nu a mai putut iesi.

Joi dimineata, proprietarul unei case de pe strada Castelului a auzit mormaiturile puiului si a sunat la 112.

Primarul Brasovului George Scripcaru a emis, vineri, o dispozitie prin care cei 13 ursi si puii acestora care traiesc in padurile din zona municipiului sa fie scosi din fondul de vanatoare si sa fie tratati ca animale fara stapan aflate pe domeniul public, adica sa fie prinsi si dusi in rezervatie.

Sursa: Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *