O zi ECO la Scoala Bocsa

O zi ECO la Scoala Bocsa
O zi ECO la Scoala Bocsa

Programul ,,Sa stii mai multe, sa fii mai bun” ne-a dat ocazia sa desfasuram o serie de activitati pe teme ecologice, activitati care au avut un impact pozitiv asupra tuturor elevilor scolii noastre. Aceste activitati au fost organizate si datorita participarii scolii noastre, alaturi de Colegiul Tehnic A.P.I. Zalau si Scoala Gimnaziala Hereclean, la Competitia Nationala EcOprovocarea, organizata de ViitorPlus si sponsorizata de Tenaris Silcotub.
Startul activitatilor l-a dat campania de constientizare ,,Voluntariatul”, in urma careia multi dintre elevii nostri, cu siguranta, vor deveni voluntari in diferite domenii de activitate. ,,Masinile ecologice” au reprezentat un alt subiect interesant de discutie, antrenand in egala masura fete si baieti. Pentru ca activitatile sa devina mai antrenante, a fost organizat, pe echipe, un concurs pe teme de protectia mediului. Prima etapa a concursului a fost jocul de mima. Echipele au primit diferite situatii si probleme de mediu pentru a le mima.

Scenetele care au fost puse in scena de elevii claselor a V-a, a VI-a si a VII-a au adus in atentia tuturor elevilor gradul ridicat de nocivitate al poluarii asupra mediului inconjurator. La finalul scenetelor s-a intonat si imnul echipei noastre, a ecOambasadorilor, pe melodia ,,Vinovatii fara vina” a regretatului Florian Pittis.

O alta campanie de constientizare a avut ca tema alimentatia sanatoasa. Cu surprindere am aflat ca multi dintre elevii nostri sar peste micul dejun, ceea ce nu e deloc bine pentru stomacelul lor. Elevilor li s-a aplicat un chestionar legat de alimentatia sanatoasa. Completandu-l, ei au putut sa-si dea seama daca stiu ce se intampla cu sanatatea lor atunci cand mananca nesanatos si sa invete sa-si controleze alimentatia.

Partea ,,delicioasa” am lasat-o la final…..Masterchef. Elevii au avut la dispozitie fructe, din care au realizat ,,opere” comestibile, acestea constituind premii pentru echipele castigatoare la concursul pe echipe. Activitatea a continuat cu un targ de gastronomie internationala, mancarurile specifice diferitelor tari prezentate fiind vandute pe reciclabile. Pe tot parcursul activitatilor s-a organizat si o expozitie cu lucrari ale elevilor realizate din materiale reciclabile in urma campaniei Recicl’arte din 28 martie 2013.

In paralel cu activitatile ciclului gimnazial, 2 ecoambasadori ai Scolii Bocsa, 2 voluntari si prof. de biologie Jula Mirela au organizat jocuri ecologice cu elevii din ciclul primar.

Maratonul activitatilor s-a incheiat cu un meci de volei disputat intre elevii si cadrele didactice din scoala. Sportul, o dieta sanatoasa si un mediu curat ne ajuta sa fim mai activi, mai veseli, mai hotarati si cu mai multa putere de munca.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,159FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente